MOGELIJK BUITENKANSJE VOOR PSV OP TRANSFERMARKT DOOR BLESSURE SERGIñO DEST

De blessure van Sergiño Dest geeft een interessante nieuwe dimensie aan de mogelijke transfer van de Amerikaans international naar PSV. Dest wordt dit seizoen gehuurd van Barcelona en kan voor tien miljoen euro overgenomen worden door de Eindhovenaren. Eerder leek de vleugelverdediger daar niet echt oren naar te hebben, maar door de op het oog ernstige knieblessure die hij onlangs tijdens training opliep, zou hij van gedachten kunnen veranderen.

Presentator Pim Sedee oppert bij de podcast Kick-off dat Dest er door zijn blessure mogelijk minder goed opstaat in het buitenland, waardoor PSV toe zou kunnen slaan. "Dat zou kunnen. Ik weet niet hoe PSV erin staat om een speler die misschien een halfjaar niet speelt in je selectie te hebben", begint Valentijn Driessen. "Daar zal het mede van afhangen. Hij is natuurlijk geen eigendom van PSV."

Mike Verweij, tevens aanwezig in de studio, weet dat Dest eigenlijk een stap had willen maken. "Marcel Brands (algemeen directeur PSV, red.)

vertelde gisteren bij Studio Voetbal dat ze eigenlijk al bezig waren met Barcelona om hem definitief in te lijven

. Naar wat ik hoorde, wilde Dest zelf liever een stap hogerop. Dan is dit wel een kans voor PSV."

Aan een dergelijke transfer zitten echter nog wel wat haken en ogen, weet Verweij. "Als het echt kruisbandletsel is, waarvoor wordt gevreesd, sta je negen maanden aan de kant. Dan ben je in januari terug. Dan zou PSV een speler kopen waarvan je weet dat hij het eerste halfjaar niet speelt. Dat is wel een gok. Aan de andere kant: nu krijg je misschien wel meer de mogelijkheid, want ik denk dat Dest nu wel wil", aldus de journalist van De Telegraaf.

2024-04-22T15:18:58Z dg43tfdfdgfd